Specialklubben för Västgötaspets

Tånga Hed 2014

Ännu en lyckad  huvudutställning framförd av styrelsen, hundägarna, domarna och ALLA sponsorer.

Det blev fint väder som passade både hundar och dess ägare, trevliga domare som mycket noggrant gick igenom de 100 anmälda hundarna. En ”lustig” fördelning på könen – prick 50 stycken vardera.

Utställningsresultat kommer finnas på andra ställen så småningom.

Ni kommer se bilder på hårt arbetande styrelsemedlemmar. Som dom bar och slet och ”rusade” runt!!!  En riktig stor eloge till dessa människor som använder sin fritid för er.  Och, det är inte bara på själva dagen, utan månader, ja, t.o.m. år, innan, som den här typen av aktiviteter  förbereds.

Ingen nämnd ingen glömd sägs det men jag ska ändå försöka att ”få till det” med några namn. De jag kanske glömmer,  sorry,  men vi såg er svettas ändå. Uppskattningen är STOR.

Janne, vår ordförande, som denna gång var utställningsansvarig, kånkade och bar på prylar, satte upp ringar och tält. NATURLIGTVIS med hjälp av andra, vi kommer till det. Alla ropar på honom, sliter i skjortan och ställer frågor. Ack ja, så är det att vara ÖB i denna klubb.

ordftanga2014

Hans gulliga fru Inga gjorde sin del genom att bära ut foder säckar/priser till placeringsplatserna och hon sitter inte i styrelsen alls och där skulle jag vilja påpeka att man behöver inte vara styrelsemedlem för att hjälpa till i sin rasklubb ;-).

Ja, då har vi Jonna och Gun  som, i mina ögon, har det absolut värsta jobbet, priserna – vandringspokaler… Allt ska också skrivas ner. Att hålla reda på allt det där… FY ATTANS!!!!!

Tack Maarit som också sprang och bar på priser  mellan varven . Mest var det ”shoppen” hon höll i och där blev det en hyfsad försäljning av våra prylar.

tanga2b

Vi har också  Ingela & Anders, förstnämda inte  heller i styrelsen men  hjälper till. Vi får tacka HallaFoder genom Anders för en fantastisk sponsring. Jag vet inte hur många säckar/kilon som skänktes, men det var mycket. En riktigt stor mängd.

Pernilla, Susanne, Erik  gjorde sitt och faktiskt så gjorde inte jag så mycket alls (skyller på åldern). Vår nyblivna kassör, Lill, har nog det mesta jobbet framför sig, när alla räkningar kommer in och liknande utgifter/inteckningar.

Man behöver nog inte vara avundsjuk på vår sekreterare heller.  Gunnel, har nog något varje dag i stort sett året om. En lysande katalog hade hon och andra fått fram,  bästa någonsin tycker jag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tack bestyrelsen, JanO, Inga och Marit och kommissarien, Annethe Andersson!!

Svenska Djurambulansen fanns på plats och man fick veta intressanta saker om deras arbete.

dalogo

 

Vi hade ögonlysning. Ett mycket bra initiativ och väl besökt. Jag hoppas någon skriver om det. Köerna var långa och veterinärena hade ”händerna  fulla”  Vi ser med spänning fram emot resultaten.

Marie-Anne Johansson hade ansvaret för ögonlysningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vallanlagstest,  rallylydnad,  lydnad,  beskrivning.  ( Vi hoppas på rapport från dessa aktiviteter). Vilka fantastiska dagar!  Detta för er medlemmar, tack vare era medlemsavgifter.

Klubben och styrelsen tackar ER stort för deltagandet denna fina dag med en supertrevlig stämning!

Jag vill till sist nämna att vi hade besökare från USA, England, Holland och även en svenska  från Australien. Holland och England visade också hundar liksom besökarna från Finland och Danmark.

VI SES VÄL NÄSTA ÅR???

Vid pennan  Anita Whitmarsh 

(som blev så här glad när hennes egenuppfödde Svedala Billy Busväder blev BIS (BIR), webbans kommentar och tillägg ;-) )

tanga4

dep_3386268-Swirl-elements

Webmaster och resten av klubben vill gratulera både Anita med ”Buse” som blev BIS och Kim Johansson, vars tik Skogsbygdens Nora Supernova blev BIM.

birbimtanga2014
Foton: Marit Cronquist, Oili Helenius, Anita Whitmarsh och Nina Martinsson