Specialklubben för Västgötaspets

Månadsutmaningen 2022

Här lägger vi ut ett uppdrag varje månad.

Reglerna är enkla och övningarna är roliga och berikande för din hund.

Du väljer svårighetsnivå efter hur mycket förkunskaper och hur mycket träningstid och motivation ni har, det viktiga är att ni tränar tillsammans. Haka på och ha roligt med din hund på köpet.

Har du tur kan du bli månadens vinnare och få ett litet pris skickat på posten.

Regler:
Träna in övningen tills hunden kan utföra den på kommando och helst utan godis.
I varje uppdrag finns instruktioner och ibland små tips hur du går till väga.
Filma sedan när hunden/ni utför uppdraget på er nivå.

Skicka filmen till oss enligt något av följande alternativ:
• Maila filmen till aktiviteter@vastgotaspets.se
• Lägg upp filmen i facebook-gruppen Bruksgötaspetsen eller skicka den i ett PM till Ninni Alverfeldt Lidén som är admin i den gruppen
• Blir filmfilen stor kan du lägga upp filmen på YouTube och maila eller PMa länken till något av alternativen ovan.

Senast den sista varje månad vill vi ha ditt bidrag. Man får deltaga med flera hundar. Ange ditt eget samt hundens namn (tilltalsnamnet räcker) Bland alla inskickade resultat (oavsett nivå) lottar vi ut priser som skickas till någon eller några av deltagarna som en liten uppmuntran.

Januari

Här kommer 2022 års första utmaning. Nu har ni som gjort Bruksgötaspetsens adventskalender en liten fördel eftersom den här övningen var med där men jag höjer svårighetsgraden lite så träning kommer att behövas även för er…

Vi ska lära hundarna att sitta vackert OCH samtidigt vinka, räcka vacker tass alternativt göra High Five.
Hunden ska sitta vackert i minst 5 sekunder och medan den sitter också på kommando vinka, räcka vacker tass eller göra High Five.

Jag lånar instruktioner från Nimis hundskola om hur ni lär hunden att ”sitta fint”. Ett gulligt partytrick som är ganska lätt att träna in. Klicker och godis får användas.

Tips är att först träna detta för sig och att vinka / räcka vacker tass / göra High five för sig tills det sitter. Kombinera sedan ihop dem till ett gemensamt moment innan du redovisar. Det gör du på vanligt vis. Lycka till!