Specialklubben för Västgötaspets

2012

Västgötaspetsträff på Österlen 16 juni 2012.

Det är alltid trevligt att träffa likasinnade personer under lättsamma former!

Lördagen den 16 juni bjöd jag in till träff i Kivik, här på Österlen.
Vi blev en liten skara med sammanlagt 4 västgötar och min lille 15,5åriga tax/tibetanska spanielhane, men bara för att man blir få säger det inte att man inte har roligt eller har något att prata om!

Man kan sitta rätt länge och bara titta på hur hundarna leker, busar och kommunicerar med varandra! Under tiden turades vi om att byta erfarenheter, berätta om våra hundars upptåg och att ge tips och idéer.

Christina berättade om hur Urax var bäst i klassen på apportering fast de gick i Jägareförbundets regi och där ingick “riktiga” apporteringsraser.
Urax simmar i höga vågor och i strömt vatten – en riktig stjärna på apportering!

Britta berättade om Fidelis intresse för mys i bäddsoffan och deras promenader sena kvällar när månen lyser klar.

Mitt i allvaret berättar Gunilla om hur hon miste sin förra västgötaspets pga att han FÖRMODLIGEN slickat på en droppe avmaskningsmedel till häst när veterinären varit på besök! Hemsk! Jag hade ingen aning om att det var så giftigt för våra hundar.

Hon var framåt, modig, busig och full av upptåg… precis som en västgötaspets ska vara!

Efter fikat och alla historier gick vi en trevlig promenad på Kiviks by och efteråt kunde man som ägare botanisera bland roliga och goda tillbehör till hunden i gårdsbutiken!
Tack för en trevlig dag och det kommer att komma fler inbjudningar i framtiden!

Mvh Jenny-Lynn & Nord jv -11, RLD N Dunmålas Finesse- NÄSS


Västgöteträff Storegårds Hundpark

Så var det då dags för den efterlängtade västgöteträffen på Storegårds Hundpark.
Eftersom det inte är någon anmälningsplikt är det alltid kul att se hur många som dyker upp och jag måste säga att jag verkligen inte kunde klaga på uppslutningen, runt 25 hundar med deras mattar, hussar och övriga familjmedlemmar.

Vi hade folk ända ifrån Kungsbacka som tog sig hela vägen ner enbart för att deras vovve skulle få umgås med rasfränder, strongt gjort tycker jag. Åldern på hundarna var blandad, allt från 5 månader upp till 11 år, och alla umgicks utan någon som helst gruff. Härligt att se.

Parken är helt inhägnad så man behövde inte vara orolig att släppa sin hund och där fanns agilitybana, rallylydnadsbana och en miljöträningsbana som man kunde disponera fritt så länge man ville.
Efter ett tag tändes grillarna och de som ville åt medhavd matsäck, snacka om att det satt gott med lite mat i magen. Efter hand så trappade folk av men många efterlyste fler träffar så vi har tänkt försöka anordna en ny träff till hösten.
Fler bilder hittar ni i galleriet på min hemsida.

Isabel Lundstedt
 


Vallningsläger 2012

En glad skara västgötaspetsar samlades kl 11.00 på Svenska Herdeskolan utanför Genarp i Skåne för att lära sig “allt” om vallning.

Förväntansfulla ägare trängdes i det lilla partytältet, som var uppställt ute i hagen, för att undkomma störtskurarna som aldrig tycktes ta slut.
Cirka tolv personer och lika många “vättar” samlades i tältet för att lyssna på Maud om olika tekniker kring fårvallning och tänka sig, där var inte ett knyst från en endaste hund!
Ett par timmar senare var vi fullmatade med information och det var äntligen dags för att testa kunskaperna. Tur hade vi också för att nu tittade solen fram!
Första övningen var utan hund. Där skulle man få en flock gäss att gå slalom mellan en rad spannar. Med hjälp av en vallstav förde man gässen i rätt riktning och det gällde att snabbt kunna byta hand och även att anpassa farten så att inte flocken tog till flykten istället.

Framåt eftermiddag var det dags för övning nummer två.
Fem får ställdes i en fålla. Ägaren hoppade in till fåren och ställde sig bakom dessa, därefter var det hundens uppgift att ställa fåren. Ägarens uppgift var även att inta nya positioner hela tiden så att hunden jobbade kontinuerligt. Vissa hundar gav mycket skall och arbetade nära fåren medans andra, som min Näss, höll avståndet och tyckte att de var något läskiga!

På söndagen fick hundarna arbeta med lösa får.
Tyvärr var jag sjuk denna dagen, men de som var där fick knyta ihopa sina kunskaper från båda dagarna.

Mvh Jenny-Lynn Åkesson & Dunmålas Finesse- Näss

www.jennyshundliv.se