Specialklubben för Västgötaspets

2014

Tånga Hed

Ännu en lyckad  huvudutställning framförd av styrelsen, hundägarna, domarna och ALLA sponsorer.

Det blev fint väder som passade både hundar och dess ägare, trevliga domare som mycket noggrant gick igenom de 100 anmälda hundarna. En ”lustig” fördelning på könen – prick 50 stycken vardera.

Utställningsresultat kommer finnas på andra ställen så småningom.

Ni kommer se bilder på hårt arbetande styrelsemedlemmar. Som dom bar och slet och ”rusade” runt!!!  En riktig stor eloge till dessa människor som använder sin fritid för er.  Och, det är inte bara på själva dagen, utan månader, ja, t.o.m. år, innan, som den här typen av aktiviteter  förbereds.

Ingen nämnd ingen glömd sägs det men jag ska ändå försöka att ”få till det” med några namn. De jag kanske glömmer,  sorry,  men vi såg er svettas ändå. Uppskattningen är STOR.

Janne, vår ordförande, som denna gång var utställningsansvarig, kånkade och bar på prylar, satte upp ringar och tält. NATURLIGTVIS med hjälp av andra, vi kommer till det. Alla ropar på honom, sliter i skjortan och ställer frågor. Ack ja, så är det att vara ÖB i denna klubb.

ordftanga2014

Hans gulliga fru Inga gjorde sin del genom att bära ut foder säckar/priser till placeringsplatserna och hon sitter inte i styrelsen alls och där skulle jag vilja påpeka att man behöver inte vara styrelsemedlem för att hjälpa till i sin rasklubb ;-).

Ja, då har vi Jonna och Gun  som, i mina ögon, har det absolut värsta jobbet, priserna – vandringspokaler… Allt ska också skrivas ner. Att hålla reda på allt det där… FY ATTANS!!!!!

Tack Maarit som också sprang och bar på priser  mellan varven . Mest var det ”shoppen” hon höll i och där blev det en hyfsad försäljning av våra prylar.

tanga2b

Vi har också  Ingela & Anders, förstnämda inte  heller i styrelsen men  hjälper till. Vi får tacka HallaFoder genom Anders för en fantastisk sponsring. Jag vet inte hur många säckar/kilon som skänktes, men det var mycket. En riktigt stor mängd.

Pernilla, Susanne, Erik  gjorde sitt och faktiskt så gjorde inte jag så mycket alls (skyller på åldern). Vår nyblivna kassör, Lill, har nog det mesta jobbet framför sig, när alla räkningar kommer in och liknande utgifter/inteckningar.

Man behöver nog inte vara avundsjuk på vår sekreterare heller.  Gunnel, har nog något varje dag i stort sett året om. En lysande katalog hade hon och andra fått fram,  bästa någonsin tycker jag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tack bestyrelsen, JanO, Inga och Marit och kommissarien, Annethe Andersson!!

Svenska Djurambulansen fanns på plats och man fick veta intressanta saker om deras arbete.

dalogo

 

Vi hade ögonlysning. Ett mycket bra initiativ och väl besökt. Jag hoppas någon skriver om det. Köerna var långa och veterinärena hade ”händerna  fulla”  Vi ser med spänning fram emot resultaten.

Marie-Anne Johansson hade ansvaret för ögonlysningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vallanlagstest,  rallylydnad,  lydnad,  beskrivning.  ( Vi hoppas på rapport från dessa aktiviteter). Vilka fantastiska dagar!  Detta för er medlemmar, tack vare era medlemsavgifter.

Klubben och styrelsen tackar ER stort för deltagandet denna fina dag med en supertrevlig stämning!

Jag vill till sist nämna att vi hade besökare från USA, England, Holland och även en svenska  från Australien. Holland och England visade också hundar liksom besökarna från Finland och Danmark.

VI SES VÄL NÄSTA ÅR???

Vid pennan  Anita Whitmarsh 

(som blev så här glad när hennes egenuppfödde Svedala Billy Busväder blev BIS (BIR), webbans kommentar och tillägg ;-) )

tanga4

dep_3386268-Swirl-elements

Webmaster och resten av klubben vill gratulera både Anita med ”Buse” som blev BIS och Kim Johansson, vars tik Skogsbygdens Nora Supernova blev BIM.

birbimtanga2014
Foton: Marit Cronquist, Oili Helenius, Anita Whitmarsh och Nina Martinsson

dep_3386268-Swirl-elements

Vallanlagstest Tånga Hed

Vallanlagstest

För första gången (vi har tänkt göra det flera gånger, men det har av olika anledningar inte blivit av), var det äntligen dags att testa hur mycket av kovallningsegenskaperna som lever kvar i två av våra hundar. Platsen var Tånga hed och hundarna var Lillan (Westorps Little Miss Sunshine) och Liisa (Jaxonville Unique I Swedalawall).

Först ut, kl 9.00 var Lillan. Hon har ALDRIG varit i närkontakt med en ko tidigare, tror inte ens hon sett en ko på vykort. När hon fick syn på korna och förstod att hon faktiskt skulle få vara lite nära, var det som tiden tickade bakåt i hennes huvud och hon blev helt fixerad. Då menar jag totalt fokuserad på uppgiften. Till en början varken hörde eller såg hon något annat än korna. Hon sprang efter som en tok, skällde och drev dem framför sig i en fin klunga. Hon sprang långt ut från sin förare och husse Erik utan att först visa minsta vilja att komma tillbaka. Erik fick ropa tre gånger innan hon kom tillbaka. Hon lät ingen bryta ut, och hon drev dem fram och tillbaka, just som hon skulle, men utan att veta riktigt varför, men med STOR glädje och iver. Hon låg tätt bakom korna och duckade fint när någon försökte sparka henne. Jenny Pleym var med hela tiden och berättade lugnt och metodiskt hur Erik skulle guida Lillan. Så himla roligt det var att se! För Lillan var det som att vara på Grönan. Har aldrig sett henne så lycklig och glad. Betyget blev; Utmärkta vallanlag.

lisatangavall

 

Sedan var det Liisas tur. Hon var också ivrig och angelägen att få fart på koskrällena, men var lite konfunderad då hon för några veckor sedan gått en vallningskurs med husse. Men med får.

Hon kom tillbaka några gånger utan att ha blivit inkallad och det var nästan som att hon frågade husse om det var okej det hon gjorde. Hon drev också flocken långt från husse, vågade fortsätta fast han inte var direkt bakom. Vid ett tillfälle bröt sig två kossor ur flocken, men det störde henne inte så mycket. Skällde gjorde hon också. Ivrig och glad men lite mer osäker än pansarvagnen Lillan.

Betyget för Liisa blev; Goda vallanlag. Med lite övning kan hon nog stiga i graderna, för intresse och mod fanns!

Ann-Katrin Stenkvist