Specialklubben för Västgötaspets

FOTOBEDÖMNING

OBS! En tidigare version av denna text skickades in till klubbtidningen innan manusstopp. Där texterna inte överensstämmer är det den här versionen som gäller.

Hej alla hundägare. I dessa tråkiga tider och stor saknad, bland många, faktumet att alla utställningar och andra aktiviteter är annullerade så hade vi tänkt oss att ha en liten annorlunda tävling. INTE EN UTSTÄLLNING! Bara skoj/ploj

Vi ber er skicka in, på datorn, tydliga kort av er hund i profil och ett foto av hundens huvud framifrån. Namn, ålder vid fototillfället och kön (man ser inte alltid den lilla snoppen :) ) ska med skickas. Varje hund får bara skickas in av en person. Namn på kenneln, uppfödaren eller ägare får inte vara synliga på fotot men vi vill att ni skickar de uppgifterna tillsammans med kortet.

Vi får se hur många som blir inskickade men vi hade tänkt oss att välja ut 10 st. Kanske olika typer eller vad som framstår av vad vi får in.

Dessa KORT kommer att bli “bedömda” av sex st, mycket erfarna uppfödare från fyra andra länder , inte Sverige alltså. DET BLIR DET BÄSTA FOTOT SOM BLIR BEDÖMT. TANKEN ÄR JU NATURLIGTVIS ATT HUNDARNA ÄR VÄL UPPSTÄLLDA MED BRA KVALITÉ PÅ BÅDE HUND OCH BAKGRUND.

Dessa “domare” som jag nu för enkelhetens skull kommer att kalla dem kommer att välja ut en de tycker bäst om av dessa 10 och VARFÖR. Bara en hund och inga SOM HELST placeringar eller betyg. De andra domarna kommer inte att veta kollegornas val.

När detta är gjort så kommer vi att publicera “domarnas” val på hemsidan och i nästa tidning. Det blir skrivet under kortet vilka domare som valde typ kort 2 och naturligtvis de andra valen även om DET KORTET inte fått DE MESTA RÖSTERNA.

De länder vi hade tänkt plocka erfarna uppfödare ifrån blir 2 st från England och 2 st från Finland. Därefter en från Kanada och en från Holland.

Blir detta populärt så kan vi fortsätta och då plocka “domare” från andra länder

Hoppas ni tycker det blir en kul grej och att ni inte tar det på största allvar.

Foton skickas till webmasterskv@vastgotaspets.se senast 15 juli

Anita Whitmarsh

Comments are closed.