Specialklubben för Västgötaspets

Aktivitetskommittén

I SKVs aktivitetskommitté hittar du följande medlemmar utspridda i landet:

• Christina och Jerry Bengtsson, Falkenberg tel 070-535 49 14
• Ninni Alverfeldt Lidén, Härnösand tel 070-886 87 25
• Ann Milton, Jönköping tel: 076-049 00 54

Vår målsättning är att hitta på roliga aktiviteter utöver de medlemsträffar, utställningar, vallanlagstester etc som redan förekommer genom andra driftiga människor. Västgötaspeten är oftast en arbetsälskande liten hund som mår bra av att aktiveras på ett eller annat vis.

Västgötaspets-Mästerskapen, blygsamt förkortat till VM, är tänkt att bli en tävlingshelg med inofficiella tävlingar i både riktiga grenar (agility, rallylydnad, lydnadsklass, nosework m.m.) men även en del påhittade grenar som uppdragsbana, bästa trick, sakletartävling eller liknande. Givetvis är VM också tänkt att bli en helg för umgänge, grillkväll, ev. någon föreläsning eller liknande.

Gemensamma träningstillfällen i områden där det finns underlag och intresse för det.

Månadsutmaningar digitalt här på sidan. Vi lägger ut en övning/månad och utmanar alla som vill att träna in den, filma resultatet och skicka in. Se mer info hur det går till under fliken Månadsutmaningen.

På Facebook hittar ni gruppen Bruksgötaspetsen där alla som jobbar aktivt med sin västgötaspets är välkomna, medlem eller ej. Den är öppen för alla som brukar sin västgötaspets till olika arbetsuppgifter. Man behöver inte sikta på tävling, man kan träna bara för hundens (och sitt eget) mentala välbefinnande. Vi delar erfarenheter, träningstips, ställer frågor om vi fastnar i något träningsmoment, tipsar om kurser och tävlingar, lägger upp våra tävlingsresultat etc.
Det vi kräver för att man ska få vara med i gruppen är att man besvarar 3 frågor med svarsalternativ samt bockar i att man godkänner gruppreglerna. Då blir man insläppt automatiskt. Initiativtagare till gruppen och administratörer är Ann Milton och Ninni A Lidén. Båda med mångårig brukshundserfarenhet från framförallt schäfer men såklart också västgötaspets.

Har du idéer eller önskemål om saker vi kan anordna framöver är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Vi nås på mailen aktiviteter@vastgotaspets.se eller på telefon. Nummer till respektive medlem hittar du längst upp i detta inlägg.