Specialklubben för Västgötaspets

Utställning/Exteriörbedömning

Huvudspecialen på Tånga Hed inställd även i år

Coronapandemin fortsätter sätta käppar i hjulet för det mesta. Med den framförhållning som krävs och de restriktioner som nu gäller är det omöjligt att genomföra vår huvudspecial även i år. Tungt, sorgligt och för jäkligt för att tala ren svenska men inget att göra något åt.

Dessutom har vi fått besked från SKK att vår plan med små utställningar runt om i landet inte heller är möjliga att hålla. Vi har varit i kontakt med några andra rasklubbar och det kan finnas säkra sätt att genomföra det men det kräver att det åtminstone är runt 20 personer som kan samlas. Vi fortsätter att försöka finna en lösning.

Exteriörbedömningar för medlemmar vid två tillfällen i vår/försommar

Med ovanstående sagt så kommer vi hålla två exteriörbedömningar före midsommar, givet att intresset och deltagarantalet är stort nog. Vid stor efterfrågan fortsätter vi med nya exteriörbedömningar i augusti/september på andra platser för en bra spridning över landet.

Exteriörbedömning riktar sig till uppfödare och hanhundsägare som är i behov av ett exteriört kvalitetspris för att hunden ska gå i avel i den närmaste framtiden. Det är viktigt att de hundar som har störst behov prioriteras. Endast medlemmar i SKV får delta.

De datum vi jobbar med just nu är:
Töreboda 2021-05-13. Denna är bokad och klar. Detaljer och öppning av anmälan kommer om någon dag.
Stockholm syd 19:e juni. Plats ännu ej bestämd.

Anmälan kommer vara bindande och kostnaden är 500:- per hund. Varje ekipage får en tid när hunden bedöms. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens och regeringens restriktioner samt pandemilagen. Handsprit och munskydd kommer att finnas på plats, vill man ha visir får man skaffa det på egen hand. Domare och ringsekreterare har givetvis skydd.

Maximalt 25 hundar per dag kommer att bedömas, vid färre än åtta anmälda ställs bedömningen in.

Mer detaljer kommer inom kort på hemsida och i klubbens Facebook-grupp.

Information om vad exteriörbedömning är hittar du här:
https://www.skk.se/sv/skk-och-covid-19/covid19-klubbverksamhet/exteriorbedomning/

Comments are closed.